KENNAMETAL

Vedeți mai jos detalii despre sculele care vă interesează în funcție de destinația de utilizare (strunjire, frezare, găurire), diverse sisteme de prindere pentru scule, sisteme de gestiune a sculelor Toolboss ori semifabricate și piese de uzură:


Despre compania KENNAMETAL:

Încă de la fondare Kennametal este caracterizată prin inovaţie, perseverenţă şi atenţie deosebită pentru clienţi. În 1938, după ani de cercetare, metalurgistul Philip M. McKenna crează un aliaj de wolfram-titan-carbură pentru scule de aşchiere, o descoperire majora pentru creşterea productivităţii în prelucrarea oţelului. Sculele „Kennametal” tăiau mai repede şi durau mai mult, şi astfel uşurau ramurile metalurgice din industria automobilelor, cea aeronautică şi cea a maşinilor. Cu a sa invenţie, Philip a înfiinţat McKenna Metals Company în Latrobe, Pennsylvania. Redenumită mai târziu Kennametal, corporaţia a devenit un lider mondial în industria metalurgică având şi astăzi sediul central tot in Latrobe.

Vânzările McKenna Metal din primul an de afaceri, cu o echipă de 12 angajaţi totalizau în jurul cifrei de $30.000. Al Doilea Război Mondial a pus în mişcare industria grea americană. Vânzările anuale ale Kennametal s-au apropiat de $10 milioane, iar cifra angajaţilor a ajuns undeva spre 900 întrucât sculele companiei erau folosite extensiv în timpul războiului.

Când boom-ul perioadei celor două războaie s-a sfârşit, Kennametal a cautat noi modalităţi pentru exploatarea durităţii şi a rezistenţei aliajelor wolfram-carbură. La mijlocul anilor 1940 compania a pionierat uzul sculelor din carbură pentru minerit, conducând la o dezvoltare continuă a maşinilor de minerit. Kennametal a găsit uzuri pentru aliajul wolfram-carbură în aplicaţii speciale exigente acolo unde rezistenţa la uzură era vitală, ca de exemplu la valve, burghie şi lame de pluguri de deszăpezire.

Creşterea globală

Kennametal a avut încă de la început o prezenţă internaţională. Philip McKenna a vândut drepturile de autor ale primelor patente către industriaşi britanici, care mai târziu au fondat Kennametal în Canada. Exporturile în primii cinci ani ai companiei totalizau peste $2,5 milioane, pentru ca până în 1955 Kennametal să fie deja prezentă în 19 ţări. Producţia peste ocean a început in 1957 printr-o fuziune mixtă în Italia. O alta fuziune în Marea Britanie şi o subsidiară de vânzari in Germania au urmat la scurt timp. Între 1972 şi 1981 vânzările din străinătate au crescut de la 17% la 34% din total.

În 1993 Kennametal a achiziţionat Hertel AG, un producător de scule din Fürth, Germania operând în Europa dar şi global. Acest fapt a permis corporaţiei să devină mai competitivă în Europa de vest, să câştige acces mai bun la pieţele ce tocmai apăreau în Europa de est, dar şi să ofere linii de producţie in zona Asia Pacific. Efortul zonei Asia Pacific a fost extins pentru a include societăţi mixte de producţie a sculelor de minerit în China dar şi o fabrică de producţie a sculelor metalurgice în Shanghai. În 2002, Kennametal a achiziţionat Widia, un producător şi vânzător de scule lider in Europa şi India. Alte achiziţii ce permit Kennametal să îşi deservească clienţii pe întreg mapamondul includ Conforma Clad Ind., un furnizor de componente de inginerie şi Extrude Hone Corporation, un furnizor de tehnologie a componentelor procesate.

KENNAMETAL isi continua traditia de lider global de piata in privinta inovatiilor ,astfel ca in fiecare an putem enumera numeroase licente si brevete,a caror existenta consolideaza aceasta pozitie si care in acelasi timp permit atingerea obiectivelor strategice globale.

În România, MAXIM este reprezentanta si distribuitorul firmei si produselor Kennametal, in acest sens existand un efort sustinut de consolidare a pozitiei marcii pe piata din Romania ,cu rezultate in crestere de la an la an.

Acest lucru ne permite sa speram in apropierea pozitiei de piata din Romania de cea detinuta la nivel global. Printre principalii clienti sunt firme binecunoscute din domeniul fabricatiei de autoturisme si componente auto, din domeniul industriei rulmentilor, din domeniul echipamentelor pentru energii neconventionale, din domeniul energetic, din domeniul de inginerie generala si din domeniul constructiei si reparatii de drumuri.

 

 

Înapoi sus